Pancake's Twarogowe

 PANCAKE TWAROGOWE 


 PANCAKE TWAROGOWE jest to bardzo przyjemna propozycja śniadaniowa, którą można przygotować w sposób bardzo szybki i możemy mieszać z różnymi dodatkami takimi jak :             - lody owocowe   - kruszone ciastka     - bita śmietana      - dowolne świeże owoce 

SKŁADNIKI    (na 2 porcje )

 
  • 250 g twarogu
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 czubate łyżki mąki

 

PRZYGOTOWANIE

  • Do miski włożyć twaróg, dodać żółtka (białka zachować) i rozgnieść praską lub widelcem z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru. Dodać mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie wymieszać.
  • Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy twarogowej, połączyć składniki delikatnie mieszając łyżką.
  • Nakładać porcje ciasta (po ok. 2 łyżki) na rozgrzaną, suchą patelnię (np. teflonową, naleśnikową) i rozprowadzić je po powierzchni formując kształtnego placka. Smażyć partiami.
  • Zmniejszyć ogień do minimum i smażyć przez ok. 3 minuty lub aż od spodu będą delikatnie zrumienione na złoto. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie przez ok. 2 minuty.

 

                   

 

Komentarze