PANCAKE TWAROGOWE
PANCAKE TWAROGOWE jest to bardzo przyjemna propozycja śniadaniowa, którą można przygotować w sposób bardzo szybki i możemy mieszać z różnymi dodatkami takimi jak : - lody owocowe - kruszone ciastka - bita śmietana - dowolne świeże owoce
SKŁADNIKI (na 2 porcje )
- 250 g twarogu
- 3 jajka
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1 łyżka cukru pudru
- 3 czubate łyżki mąki
PRZYGOTOWANIE
- Do miski włożyć twaróg, dodać żółtka (białka zachować) i rozgnieść praską lub widelcem z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru. Dodać mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie wymieszać.
- Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy twarogowej, połączyć składniki delikatnie mieszając łyżką.
- Nakładać porcje ciasta (po ok. 2 łyżki) na rozgrzaną, suchą patelnię (np. teflonową, naleśnikową) i rozprowadzić je po powierzchni formując kształtnego placka. Smażyć partiami.
- Zmniejszyć ogień do minimum i smażyć przez ok. 3 minuty lub aż od spodu będą delikatnie zrumienione na złoto. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie przez ok. 2 minuty.
Komentarze
Prześlij komentarz