JAJKO PO BENEDYKTYŃSKU
PROSTE DANIE NAJEPSZE NA ŚNIADANIE PONIEWAŻ JEST LEKKIE POŻYWNE I PROSTE DO ZROBIENIA, JEST DO DANIE NA KAŻDĄ PORE ROKU
SKŁADNIKI ( NA 1 PORCJE )
- 1 JAJKO
- 1 KROMKA CHLEBA TOSTOWEGO
- SZCZYPIOR ( DO DEKORACJI )
- 2 PLASTRY BOCZKU WĘDZONEGO SUROWEGO
- SKŁADNIKI NA SOS HOLENDERSKI ( 2 ŻÓŁTKA, 5ML SOKU Z CYTRYNY, SÓŁ I PIEPRZ DO SMAKU
JAJKO PO BENEDYKTYŃSKU GOTUJEMY W DUŻEJ ILOŚCI WODY Z ODROBINĄ OCTU I GOTUJEMY DO MOMENTU AŻ BIAŁKO SIĘ ZETNIE . BOCZEK WĘDZONY SMAZYMY NA PATELNI DO GRILOWANIA POCZYM ODSTAWIAMY DOCOSTYGNIĘCIA I NA TEJ SAMEJ PATELNI GRILUJEMY CHLEB TOSTOWY
SOS HOLENDERSKI
JAJKA UBIJAMY CAŁY CZAS MIESZAJĄC W KOMPIELI WODNEJ JEŻELI ZMIENI KOLOR BARDZIEJ KREMOWY DODAJEMY SÓL, PIEPRZ I SOK Z CYTRYNY NAJLEPIEJ SOS PODAĆ CHWILE PO ZROBIENIU ZE WZGLĘDU NA TEMPERATURE
Komentarze
Prześlij komentarz